06 Mar 2023

Pot začne iz parkirišča pri edinem semaforju na Škofijah v smeri proti Bertokom.

17 Jan 2020

Pot začne iz parkirišča pri edinem semaforju na Škofijah v smeri proti Bertokom.

08 Feb 2019

Pot začne iz parkirišča pri edinem semaforju na Škofijah v smeri proti Italiji.

DETAJLNA GOOGLOVA MAPA

24 Jan 2018

Pot začne iz parkirišča pri edinem semaforju na Škofijah v smeri proti Italiji. Prečka hitro cesto in se vzpne mimo Jelarjev proti Kolombanu. Spusti se proti mejnemu prehodu Lazaret in nadaljuje do Ankarana. Po nekaj kilometrih sledi križišče z oznako Koper. Po tej cesti pride v ind. cono Sermin in tam je Serminček Bar & Grill - 1. postaja.

Pot se nadaljuje proti Bertokom, ter po Istrski cesti proti Kopru. Peljemo se mimo trgovine Merkur in na križišču zavijemo levo proti Šmarjam. Kmalu ko zapustimo Koper, zavijemo desno na staro Šmarsko cesto, mimo Gažona prečkamo "novo" Šmarsko cesto in nadaljujemo pot proti Šmarjam. Pred prihodom v Šmarje zavijemo desno proti Grintovcu in se nato spustimo v dolino, ter se za kratek čas priključimo na cesto proti Dragonji. Zavijemo desno za Korte, se zopet dvignemo in nekaj kilometrov za vasjo je 2. postaja v Vinski kleti Korenika.

Nadaljujemo proti Šaredu in se spustimo v Izolo, kjer po Prešernovi cesti nadaljujemo pot proti Bolnišnici Izola. Tik pod vrhom nas na Kmetiji Markovič čaka 3. postaja.

Peljemo se čez Markovec in spustimo po ulici Vena Pilona proti Kopru. Nato sledi krog po Kopru mimo tržnice, kopališča, luke in nato po Ferrarski do Ogrlice, pa levo proti Planetu Tuš in potem zopet proti Šmarjam. Pri bencinski črpalki OMV zavijemo levo in se peljemo v smeri Vanganela. Po nekaj kilometrih vožnje bo na desni strani Gostilna Oljka, to pa je naša 4. postaja.

Gremo še vedno proti Vanganelu, nato čez Marezige do Sv. Antona do Prad, kjer je 5. postaja - Bistro Arnol.

Zaključni del poti poteka skozi Bertoke in po Istrski cesti do zbornega mesta v Škofijah.

DETAJLNA GOOGLOVA MAPA